Αεροβόλο Πιστόλι 10 m ISSF - Σκοπευτικός όμιλος Ρόδου

Αεροβόλο Πιστόλι 10 m ISSF

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Αεροβόλο Πιστόλι 10 m ISSF

10 μέτρα Αεροβόλο Πιστόλι

 Ολυμπιακό Άθλημα

10 μέτρα Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών (Ρ1) και Γυναικών (Ρ2)

‘Aνδρες και γυναίκες ρίχνουν βολές, σε στόχο που βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων. Ειδικότερα, οι άνδρες ολοκληρώνουν 60 βολές σε χρόνο 105 λεπτών με απεριόριστες δοκιμαστικές βολές πριν την έναρξη του αγώνα. Οι γυναίκες ολοκληρώνουν 40 βολές σε χρόνο 75 λεπτών, περιλαμβανομένων και των δοκιμαστικών βολών.
Οι οκτώ καλύτεροι σκοπευτές και σκοπεύτριες του προκριματικού γύρου αγωνίζονται στον τελικό. Ο τελικός αποτελείται από 10 βολές των 75 δευτερολέπτων η κάθε μία. Το άθλημα διέπεται από τους κανονισμούς της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF) (http://www.issf-shooting.org/). 

Αγώνας – Βαθμολογία

Το αγώνισμα αποτελείται από έναν γύρο κατάταξης και έναν τελικό γύρο. Η βαθμολογία του τελικού γύρου προστίθεται στη βαθμολογία του γύρου κατάταξης (προκριματικού), και ο αθλητής ο οποίος έχει συγκεντρώσει στο τέλος του αγώνα τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται νικητής.
Οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν βαθμούς ανάλογα με την αξία των βολών τους. Ο στόχος αποτελείται από 10 ομόκεντρους κύκλους με βαθμολογία από το 1 έως το 10. Ο κεντρικός κύκλος δίνει 10 βαθμούς, ο επόμενος εννέα και ο τελευταίος εξωτερικά έναν. Στους τελικούς αγώνες, η βαθμολογία εκφράζεται όχι μόνο με ακεραίους αλλά και με δεκαδικούς αριθμούς, αφού οι 10 ομόκεντροι κύκλοι του στόχου διαιρούνται σε περισσότερους κύκλους με το 10,9 να αποτελεί τον υψηλότερο βαθμό για μία βολή.

 Στο  Δημοτικό σκοπευτηρίο αεροβόλων όπλων Ρόδου επί της οδού  Ι. Καποδιστρίου 4, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον  Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου ο οποίος και το ανακαίνησε πλήρως ,λειτουργούν κάθε Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο από τις 18.00 έως τις 21.00,  τμήματα εκμάθησης καθώς και αγωνιστικά τμηματα υπο την καθοδήγηση εκπαιδευτών του συλλόγου μας. Επίσης λειτουργούν ειδικά τμήματα ΑΜΕΑ.  Για περισσότερες πληροφορίες μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

 

 
                     
      
  Twitter   Facebook YouTube Eu Shooting Confederation International Shooting Sport Federation International Practical Shooting Confederation  Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος      
                     
Free Hit Counter
Επισκέψεις σελίδας