ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Σκοπευτικός όμιλος Ρόδου

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • images[3].jpg

  Πρακτική Σκοποβολή I.P.S.C.

  Η Πρακτική Σκοποβολή είναι ένα μοντέρνο και ιδιαίτερα «ζωντανό» και ψυχαγωγικό άθλημα και για τον ίδιο τον σκοπευτή και για τους θεατές που απαιτεί ταχύτητα, ευστοχία, ευελιξία, ταχύτητα χειρισμών και ανάπτυξη τακτικής και στρατηγικής αντίληψης. Αν και δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, ασκείται σε περισσότερες από 90 χώρες και έχει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς αθλητές.

  Στο αγώνισμα αυτό ο σκοπευτής αγωνίζεται σε μία σειρά από χώρους προσομοίωσης σκοπευτικών σεναρίων που ονομάζονται «Στάδια» και καλείται στον μικρότερο δυνατόν  χρόνο να βάλλει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε μία σειρά από στόχους που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις και γωνίες.

 • αρχείο λήψης (3).jpg

  Αεροβόλο Πιστόλι 10 m ISSF

  ‘Aνδρες και γυναίκες ρίχνουν βολές, σε στόχο που βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων. Ειδικότερα, οι άνδρες ολοκληρώνουν 60 βολές σε χρόνο 105 λεπτών με απεριόριστες δοκιμαστικές βολές πριν την έναρξη του αγώνα.

  Οι γυναίκες ολοκληρώνουν 40 βολές σε χρόνο 75 λεπτών, περιλαμβανομένων και των δοκιμαστικών βολών.


  Οι οκτώ καλύτεροι σκοπευτές και σκοπεύτριες του προκριματικού γύρου αγωνίζονται στον τελικό. Ο τελικός αποτελείται από 10 βολές των 75 δευτερολέπτων η κάθε μία. Το άθλημα διέπεται από τους κανονισμούς της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής 

 • images (2)[1].jpg

  Αεροβόλο Τυφέκιο 10 m ISSF

  ‘Aνδρες και γυναίκες ρίχνουν βολές σε στάση ορθίως, σε στόχο που βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων. Ειδικότερα, στο μικτό αγώνισμα (R4) καθώς και στο αγώνισμα ανδρών (R1) οι αθλητές ολοκληρώνουν 60 βολές σε χρόνο 105 λεπτών με απεριόριστες δοκιμαστικές βολές πριν να αρχίσει ο αγώνας.

  Οι αθλήτριες του αγωνίσματος (R2) ολοκληρώνουν 40 βολές σε χρόνο 75 λεπτών, περιλαμβανομένων και των δοκιμαστικών βολών.


  Οι οκτώ καλύτεροι σκοπευτές και σκοπεύτριες του προκριματικού γύρου αγωνίζονται στον τελικό, ο οποίος αποτελείται από 10 βολές των 75 δευτερολέπτων η κάθε μία. Το άθλημα διέπεται από τους κανονισμούς της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής 

 
                     
      
  Twitter   Facebook YouTube Eu Shooting Confederation International Shooting Sport Federation International Practical Shooting Confederation  Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος      
                     
Free Hit Counter
Επισκέψεις σελίδας