Πρακτική Σκοποβολή I.P.S.C. - Σκοπευτικός όμιλος Ρόδου

Πρακτική Σκοποβολή I.P.S.C.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Πρακτική Σκοποβολή I.P.S.C.

 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Η Πρακτική Σκοποβολή είναι ένα μοντέρνο και ιδιαίτερα «ζωντανό» και ψυχαγωγικό άθλημα και για τον ίδιο τον σκοπευτή και για τους θεατές που απαιτεί ταχύτητα, ευστοχία, ευελιξία, ταχύτητα χειρισμών και ανάπτυξη τακτικής και στρατηγικής αντίληψης. Αν και δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, ασκείται σε περισσότερες από 90 χώρες και έχει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς αθλητές.

Στο αγώνισμα αυτό ο σκοπευτής αγωνίζεται σε μία σειρά από χώρους προσομοίωσης σκοπευτικών σεναρίων που ονομάζονται «Στάδια» και καλείται στον μικρότερο δυνατόν  χρόνο να βάλλει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε μία σειρά από στόχους που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις και γωνίες.

Οι στόχοι αυτοί με τη σειρά τους μπορεί να είναι χάρτινοι ή μεταλλικοί, σταθεροί ή κινούμενοι, απλοί ή πολλαπλοί, τελείως ακάλυπτοι ή μερικώς καλυμμένοι, στόχοι με μηχανισμούς που όταν βληθούν αποκαλύπτουν, ή  ενεργοποιούν  άλλους στόχους ή τέλος φράγματα ή εμπόδια.

Ο σκοπευτής από την πλευρά του πρέπει να πετύχει τον βέλτιστο συνδυασμό μεταξύ της  ακρίβεια στις βολές του,  και της ταχύτητας  με την οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει κάθε Στάδιο. 

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ


Στο άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής σε κάποιο σκοπευτικό σύλλογο. *Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές του Συλλόγου μας, αναγνωρισμένους από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και Περιλαμβάνουν:

*Κανόνες  και Πρακτική Άσκηση ασφαλούς χειρισμού των όπλων.

*Αναγνώριση, Έλεγχος, Γέμιση – Απογέμιση διαφόρων τύπων όπλων.

*Συντήρηση κι ασφαλής Φύλαξη των όπλων.

*Θεωρητικά και Πρακτικά μαθήματα Αθλητικής Σκοποβολής στο Σκοπευτήριο μας. 

Για να συμμετέχετε σε προπονήσεις και αγώνες με τον σύλλογό μας ως μέλη δεν είναι απαραίτητο να έχετε δικό σας όπλο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα όπλα του Συλλόγου. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτους έτους ως τακτικού μέλους του συλλόγου, και εφ όσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις μπορείτε να κάνετε αίτηση για απόκτηση του δικού σας όπλου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ IPSC


Επειδή το άθλημα της  Πρακτικής Σκοποβολής έχει να κάνει με χρήση όπλων και πυρομαχικών (φυσιγγίων) οι κανονισμοί των προπονήσεων και των αγώνων είναι ιδιαίτερα αυστηροί και τηρούνται απόλυτα, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των σκοπευτών, προπονητών, κριτών, θεατών και κάθε εμπλεκομένου στο άθλημα.

Οι κανονισμοί της πρακτικής σκοποβολής ορίζονται από την Διεθνή Συνομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής International Practical Shooting Confederation (IPSC), η οποία εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά.

Στην Ελλάδα ο φορέας  που ασκεί τον εποπτικό ρόλο των δραστηριοτήτων της Πρακτικής Σκοποβολής είναι Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚΟΕ), οι Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες εποπτεύουν την τήρηση των νόμων και των ειδικών κανονισμών που αφορούν στην κατοχή και στη χρήση όπλων και πυρομαχικών και τα περισσότερα από 90 Αθλητικά Σωματεία που ασχολούνται με την Πρακτική Σκοποβολή. Ο ΣΚ.Ο.Ρ. είναι αναγνωρισμένο σωματίο από την ΣΚΟΕ.

Πατήστε εδώ να δείτε συναρπαστικά στιγμιότυπα από τον Παγκόσμιο Αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής που διοργανώθηκε από τον Όμιλλο μας στις εγκαταστάσεις μας  στη Ρόδο το 2011. 

Η Πρακτική Σκοποβολή δεν είναι δραστηριότητα μόνο για άντρες, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες καθώς και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, εφόσον εγγραφούν στον όμιλλο μας.

Στο  σκοπευτηρίο πυροβόλων όπλων με πάνω από 30 στάδια  που βρίσκεται στον Καλαμώνα Δαματριάς , το οποίο έχει παραχωρηθεί στον  Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου ο οποίος και το ανακαίνησε πλήρως, λειτουργούν   τμήματα εκμάθησης καθώς και αγωνιστικά τμηματα υπο την καθοδήγηση εκπαιδευτών του συλλόγου μας.  Για περισσότερες πληροφορίες μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

 
                     
      
  Twitter   Facebook YouTube Eu Shooting Confederation International Shooting Sport Federation International Practical Shooting Confederation  Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος      
                     
Free Hit Counter
Επισκέψεις σελίδας